VARA omroep blok

Pauw & Witteman gaat 8 september weer van start (elke werkdag om 23 uur op Nederland 1). De redactie is al volop in voorbereiding. Niet alleen in Nederland, maar ook elders worden de grenzen verkend. Redacteur Wieneke van Vucht is tijdens de Olympische Spelen van 8 t/m 24 augustus in China.

zaterdag 26 juli 2008

Nog twaalf dagen, acht uur en een beetje....

...en de Olympische Spelen gaan in China van start. Acht is een geluksgetal in China, dus vandaar dat de spelen op 08-08-2008 om 8 over 8 gaan beginnen. Als het goed is sta ik dan ergens op straat in Shanghai, bij voorkeur tussen alleen maar Chinezen om het Chinese olympische gevoel in te ademen...het Oranjegevoel zal ik namelijk nog genoeg zien als ik later doorvlieg naar Beijing. Daar zal ik ongetwijfeld het Holland Heineken House regelmatig bezoeken (ik ga er maar van uit dat 'wij' veel te vieren zullen hebben en de beste plek voor een oerhollanse polonaise en een stagedive -denk Inge de Bruin- is dan echt het HHH ).
Niet alleen in de wereldpers is China elke dag in het nieuws (Moet ik een mondkapje mee of niet? Kan ik alles zien wat ik wil? Zal ik ook spontaan overgaan tot rochelen en boeren op straat ter bevordering van de integratie? Maak ik me zorgen over aanslagen?), maar ook de Chinese dagbladen staan elke dag vol met pre-olympische verhalen. De kranten zijn voor mij helaas onleesbaar, maar in elke krant staan gelukkig ook olympische kiekjes. Komkommernieuws of niet, ook deze mevrouw kan later aan haar kleinkinderen vertellen dat ze 'erbij' was (de hamvraag is natuurlijk: komen die bloemen uit Nederland?)!